Artistul plastic Pavel Guțu a împlinit 70 de ani

  • 06 August 2022 09:00
Artistul plastic Pavel Guțu a împlinit 70 de ani

Artistul plastic Pavel Guțu, stabilit de mai mulți ani în Italia, își sărbătorește astăzi cea de-a 70-a aniversare, informează MOLDPRES.

Potrivit vicepreședintelui Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, Pavel Guțu este un specialist de marcă în domeniul artei monumentale și a picturii de șevalet. „Și-a expus lucrările în toată Europa. Are un stil propriu, inconfundabil, și o viziune nouă, originală. Este un maestru al culorii”, a accentuat Dumitru Bolboceanu.

Specialiști în materie consider că în pictura de șevalet și cea monumentală a lui Pavel Guțu predomină interesul pentru arta conceptuală, apropiind realitatea tradițională a motivelor de alegoria suprarealistă.

Pavel Guțu s-a născut pe 6 august 1952 în satul Kamâșovka (Hagi-Kurda), Ucraina. În 1982 a absolvit Academia de Arte din Kiev (secția monumentală). În anii 1982 - 1996 este profesor la Colegiul Republican de Arte Plastice “Alexandru Plămădeală”.

Din 1993 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova și al Fondului AIAP din București, iar din 1996 – membru al AIAP UNESCO. A expus lucrări în R. Moldova, România, Italia, Franța, Elveția și în alte țări. Din 2002 este stabilit cu traiul în orașul Sondrio, Italia. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău