Artiștii cer să fie permise petrecerile private. Au adresat o petiție ministrului educației culturii și cercetării

  • 21 Iulie 2020 15:54
Artiștii cer să fie permise petrecerile private. Au adresat o petiție ministrului educației culturii și cercetării

Liberi profesioniști din domeniul artistic cer, în cadrul unei acțiuni desfășurate în fața clădirii executivului, să fie permise petrecerile private. ,,De ce nu suntem susținuți? Noi, oamenii artei, aducem numai bucurii, aducem veselie atât în sufletele oamenilor, cât și în casele lor!”. Sunt mesajele transmise de către manifestanți, transmite IPN.

Aceștia au venit în fața clădirii executivului cu o petiție adresată autorităților. ,,Vă rugăm respectuos să ne creați un cadrul legal prin care să ne putem desfășura activitatea profesională în situația de criză din țara noastră și din întreaga lume. Populația este bulversată și dominată de frică, nesiguranță, tristețe și depresie, ceea ce duce la un efect negativ asupra economiei, dar mai ales asupra sănătății cetățenilor”, se arată în petiție.


 ,,Noi suntem creatori profesioniști de emoții pozitive, care sunt absolut vitale pentru starea morală și sănătatea psiho-emoțională a poporului nostru. Prin urmare, industria liberilor profesioniști din domeniul artistic este foarte vitală și importantă pentru ca un popor să poată supraviețui moral unor astfel de provocări globale cum este COVID-19”. „Considerăm incorect să activeze hipermarketurile, piețele și centrele comerciale sau alte instituții unde se adună într-un mod necontrolat un număr nedeterminat de persoane, care nu pot fi monitorizate, dar în restaurante sau localuri de agrement să fie interzisă organizarea evenimentelor private”, scriu semnatarii.

Potrivit lor, interzicerea manifestărilor artistice și culturale sau a altor tipuri de petreceri private este o nedreptate și le încalcă dreptul fundamental de a munci. ,,Vă rugăm să ne asigurați respectarea drepturilor fundamentale de a lucra în domeniul în care suntem calificați și profesioniști”, cer aceștia autorităților.

Petiția este adresată președintelui țării, Igor Dodon, președintelui Parlamentului, Zinaida Greaceanîi, ministrului educației, culturii și cercetării, Igor Șarov și prim-ministrului Ion Chicu din partea grupului de inițiativă a liberilor profesioniști din domeniu artistic al evenimentelor private.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Mon
23
Tue
26
Wed
26
Thu
25
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău