Artiști din cinci țări vor participa la Festivalul Internațional „A ruginit frunza din vii”

  • 20 Octombrie 2022 12:00
Artiști din cinci țări vor participa la Festivalul Internațional „A ruginit frunza din vii”

Peste 30 de formații corale cu un număr de circa 1000 de interpreți din R. Moldova, Filipine, România, Spania și Ucraina vor evolua în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică Corală ”A ruginit frunza din vii”, care se va desfășura la Chișinău în perioada 20-23 octombrie.

Solicitată de agenție, Elena Marian, președintele Asociației Muzical-Corale din R. Moldova, unul dintre organizatorii Festivalului, a menționat că acesta are drept scop promovarea artei muzicale corale pe plan național și internațional. Potrivit sursei citate, în competiție vor evolua patru categorii de formații: coruri de copii, de tineret, mixte și ansambluri vocale, care vor fi apreciate de către un juriu internațional în frunte cu Valentina Bolduratu, conform unui barem de 30 de puncte.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc astăzi, la ora 17.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, iar concursul propriu-zis – vineri, 21 octombrie, la ora 10.00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Sâmbătă, 22 octombrie, la ora 18.00, la Sala cu Orgă va avea loc Gala Laureaților. Duminică, 23 octombrie, la ora 10.00, participanții la concurs vor prezenta un concert de muzică sacră  la Biserica ”Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din satul Cruglic, raionul Criuleni, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Asociația Muzical-Corală în parteneriat cu Ministerul  Culturii, Direcția Cultură a municipiului Chișinău, Muzeul Național de Istorie a Moldovei,  Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Mitropolia Moldovei și alte instituții.

Prima ediție a Festivalului-Concurs Internațional de Muzică Corală „A ruginit frunza din vii” a avut loc în anul 2007.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău