Artista Galina Vieru vernisează expoziția „Chișinăul prin timp” în sala de la parterul Muzeului Național de Istorie al Moldovei

  • 11 Octombrie 2022 15:37
Artista Galina Vieru vernisează expoziția „Chișinăul prin timp” în sala de la parterul Muzeului Național de Istorie al Moldovei

Artista Galina Vieru vernisează expoziția „Chișinăul prin timp” mâine, 12 octombrie, la ora 16.00, în sala de la parterul Muzeului Național de Istorie al Moldovei.

Organizatorii evenimentului susțin că prin aceasta expoziție, artista și poeta Galina Vieru a subliniat frumusețea orașului Chișinău, farmecul și pulsul lui:

 „Precum fiecare loc din lume are o poveste, o istorie, la fel și firul orașului Chișinău izvorăște dintr-o serie de legende în care se împletesc adevărul cu miticul, fantasticul cu realitatea. Expoziția „Chișinăul prin timp", cuprinde o serie de lucrări bazate pe legende și realități, care dezgolesc chipul alb de piatră al acestui oraș, crestat și șlefuit de timp, prin oamenii și secolele lui. În pânze au renăscut edificii uitate, locuri istorice și peisaje din capitala noastră. Colecția de pictură cheamă spre cunoaștere și descoperire, spre deschidere și lumină, spre pași noi ce vor căuta în zumzetul acestui cuib gigantic, frumosul și farmecul lui.”, se precizează într-un comunicat al muzeului.

Expoziția rămâne deschisă publicului până pe 30 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău