Artificiile și petardele, interzise în New Delhi cu ocazia festivalului Diwali, pe fondul agravării poluării și a cazurilor de COVID-19

  • 05 Noiembrie 2020 20:30
Artificiile și petardele, interzise în New Delhi cu ocazia festivalului Diwali, pe fondul agravării poluării și a cazurilor de COVID-19

Focurile de artificii și petardele vor fi interzise în New Delhi cu ocazia Diwali, festivalul hindus al luminilor, având în vedere poluarea ridicată și creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din oraș, au declarat joi oficiali locali, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Capitala Indiei se numără printre cele mai poluate orașe din lume. În fiecare an, milioane de persoane din Delhi și din țară sărbătoresc Diwali, cu focuri de artificii și petarde, care lasă orașele cufundate în fum. În acest an, sărbătoarea are loc la data de 14 noiembrie.

Ministrul-șef din Delhi, Arvind Kejriwal, care a realizat bilanțul pandemiei de COVID-19 în metropolă, a declarat că s-a constatat o creștere a cazurilor de COVID-19 după festivalurile Dussehra și Durga Puja, recent încheiate, dar și din cauza poluării aerului.

În urma acestei constatări, guvernul din Delhi a luat mai multe măsuri pentru a reduce numărul în creștere al cazurilor, a precizat Kejriwal pe Twitter. Pe lângă interzicerea focurilor de artificii și a petardelor, infrastructura medicală va fi îmbunătățită, iar rezervele de oxigen și numărul paturilor din unitățile de terapie intensivă vor fi, de asemenea, sporite în spitalele de stat, a precizat el.

New Delhi se luptă în prezent cu al treilea val de infectări, raportând peste 6.800 de cazuri noi de COVID-19 joi, cea mai mare creștere zilnică de la debutul epidemiei.

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 a fost deja asociată cu nivelurile ridicate de poluare. Orașul și zonele sale înconjurătoare au fost afectate de agravarea poluării aerului, care a variat în ultimele zile între nivelul "foarte sever" și cel "sever".

Medicii susțin că nivelurile ridicate de poluare îi pot afecta pe cei care se recuperează în urma problemelor respiratorii asociate COVID-19.

De asemenea, experții sunt îngrijorați de faptul că aerul mai rece și mai uscat din noiembrie, care ar facilita infecțiile, în combinație cu Diwali -
festival în timpul căruia au loc mișcări în masă ale populației - ar putea conduce la o creștere a numărului de cazuri. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău