Armenia acuză Azerbaidjanul de atacarea așezărilor civile din zona Nagorno-Karabakh. "Răspunsul nostru va fi proporțional”

  • 27 Septembrie 2020 11:24
Armenia acuză Azerbaidjanul de atacarea așezărilor civile din zona Nagorno-Karabakh. BBC

Armenia a acuzat Azerbaidjanul că a atacat așezările civile din regiunea Nagorno-Karabakh și a îndemnat populația din zonă să caute refugiu în adăposturi.

Ministerul Apărării din Armenia a declarat că trupele sale au doborât două elicoptere azere și trei drone, ca răspuns la atacul care a început în jurul orei locale 4:00, în zona așezărilor civile, inclusiv capitalei regionale Stepanakert.

"Răspunsul nostru va fi proporțional, iar conducerea politico-militară din Azerbaidjan poartă întreaga responsabilitate pentru situație", a precizat Ministerul Apărării din Armenia într-un comunicat. La rândul său, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat că a lansat o operațiune militară de-a lungul „liniei de contact”, care separă forțele susținute de armeni de forțele azere din regiune, au informat agențiile de presă rusești. Ministerul a declarat că un elicopter azer a fost doborât, dar că echipajul său a supraviețuit.

Cele două foste țări sovietice s-au aflat de mult timp în conflict, în principal în privința regiunii din Nagorno-Karabakh, iar luptele de la graniță s-au intensificat în ultimele luni. Ministerul de Externe al Armeniei a condamnat „agresiunea conducerii politico-militare din Azerbaidjan” și a declarat că partea armeană va oferi un răspuns politic și militar adecvat. Armenii etnici din Nagorno-Karabakh și-au declarat independența în timpul unui conflict care a izbucnit în momentul prăbușirii Uniunii Sovietice, în 1991. Deși s-a convenit o încetare a focului în 1994, Azerbaidjanul și Armenia se acuză frecvent reciproc de atacuri în zona Nagorno-Karabakh și de-a lungul frontierei azero-armene.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău