Armata Ucrainei confirmă că două elicoptere militare ale Kievului au bombardat depozitul de carburanți din Belgorod, Rusia

  • 01 Aprilie 2022 14:35
Armata Ucrainei confirmă că două elicoptere militare ale Kievului au bombardat depozitul de carburanți din Belgorod, Rusia

Forțele armate ucrainene au confirmat faptul că două elicoptere militare ale Kievului au bombardat un depozit de carburanți aflat în zona localității Belgorod, Rusia. Acesta este primul atac aerian asupra teritoriului Federației Ruse din istorie și prima oară, după al Doilea Război Mondial, când un teritoriu controlat de Moscova (fostul URSS) este bombardat din aer, scrie DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, armata ucraineană a postat pe Twitter o înregistrare video cu momentul atacului aerian.

Belgorod este o localitate din Federația Rusă aflată la 30 de kilometri de granița cu Ucraina. În această dimineață, un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din acest oraș. Guvernatorul rus al regiunii a declarat, cu această ocazie, că rezervoarele de carburanți au fost bombardate de două elicoptere ucrainene care zburau la joasă înălțime.

„Un incendiu a izbucnit la un depozit de carburanți în urma unui atac aerian realizat de două elicoptere ucrainene, care au pătruns în teritoriul rus zburând la joasă altitudine”, a declarat guvernatorul rus din Belgorod, Viaceslav Gladkov, citat de The Moscow Times.

Pe rețelele sociale au apărut și imagini cu elicoptere care zboară la joasă înălțime și despre care se presupune că sunt exact aparatele folosite în atacul asupra depozitelor din Belgorod.

În alte imagini postate pe Twitter, presupus a fi fost făcute în apropiere de Belgorod, sunt prezentate rămășițele unor proiectile reactive de calibrul 80 mm, care reprezintă tipul de muniție folosit de elicopterele de atac ucrainene.

Conform Washington Post, ultima oară când au căzut bombe pe teritoriul fostului URSS a fost în timpul Războiului din Coreea, în 1950, într-un incident despre care americanii au susținut că a fost neintenționat și cauzat de o eroare de navigație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
38,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Thu
34
Fri
29
Sat
26
Sun
24
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău