Armata ucraineană susține că trupele ruse ar fi părăsit Insula Șerpilor

  • 30 Iunie 2022 11:46
Armata ucraineană susține că trupele ruse ar fi părăsit Insula Șerpilor

Comandamentul Operațional "Sud" din Ucraina anunță, joi dimineață, că, cel mai probabil, ocupanții ruși au părăsit Insula Șerpilor, după o nouă operațiune de succes a trupelor ucrainene, desfășurată în cursul zilei anterioare, informează RADOR.

Potrivit armatei ucrainene, trupele ruse au evacuat în grabă ceea ce a mai rămas din garnizoană, iar acum pe insulă sunt explozii și incendii.

"În timpul nopții, ca urmare a unei noi etape reușite a operațiunii militare cu lovituri ale unităților noastre de rachete și artilerie asupra Insulei Șerpilor, inamicul a evacuat în grabă rămășițele garnizoanei cu două bărci și, probabil, a părăsit insula. Acum, Insula Șerpilor este acoperită de foc, se aud explozii" - transmite Comandamentul Operațional "Sud".

Amintim că forțele armate ucrainene au comunicat miercuri seara că au lovit încă un sistem de rachete Panțîr-S1, instalat de ocupanții ruși pe Insula Șerpilor, subliniind că operațiunile de eliberare a acestui punct de importanță strategică pentru controlul rutelor maritime în Marea Neagră continuă

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
2,18
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:3,09 m/s
Wed
0
Thu
3
Fri
1
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău