Forțele ucrainene anunță că au mai distrus un sistem de rachete rusesc Panțîr-S1 pe Insula Șerpilor

  • 30 Iunie 2022 10:24
Forțele ucrainene anunță că au mai distrus un sistem de rachete rusesc Panțîr-S1 pe Insula Șerpilor

Forțele armate ucrainene au comunicat miercuri seara că au lovit încă un sistem de rachete Panțîr-S1, instalat de ocupanții ruși pe Insula Șerpilor, subliniind că operațiunile de eliberare a acestui punct de importanță strategică pentru controlul rutelor maritime în Marea Neagră continuă, potrivit agenției de presă Ukrinform, preluată de Agerpres.

''În Marea Neagră continuă operațiunea de eliberare a insulei, avem deja confirmarea distrugerii a încă unui sistem de rachete Panțîr-S1 (sistem combinat de rachete sol-aer cu rază scurtă și medie de acțiune)'', menționează Comandamentul de operațiuni Sud al forțelor de apărare ucrainene într-un comunicat privind evoluția situației de pe front în sudul Ucrainei.

În data de 28 iunie, armata ucraineană comunicase un nou atac asupra Insulei Șerpilor. Purtătoarea de cuvânt a Comandamentului de operațiuni Sud, Natalia Gumeniuk, declarase că trei sisteme de rachete Panțîr-S1 au fost distruse în Insula Șerpilor, potrivit Unian.

Potrivit acesteia, stația radar din insulă nu mai funcționează, iar rușii întâmpină dificultăți în a aduce noi rezerve de armament aici.

Armata ucraineană susține că va continua să atace pozițiile rusești din Insula Șerpilor până la eliberarea deplină a acestei fâșii de uscat, capturată de Rusia în prima zi a invaziei sale în Ucraina.

În general, miercuri, aviația ucraineană a efectuat șapte lovituri aeriene cu avioane de atac și elicoptere vizând un post de comandă și de observare rusesc, mai multe acumulări de forțe și echipamente inamice, două depozite de muniții de-a lungul liniei frontului în sudul țării, a indicat comandamentul citat, adăugând că unitățile de rachete și artilerie au realizat aproximativ 150 de misiuni.

Ca urmare, partea rusă a pierdut peste 40 de soldați, două obuziere Msta-B și un obuzier autopropulsat Msta-S, trei vehicule blindate, precum și carburant în zonele de luptă din sudul Ucrainei, conform agențiilor de presă ucrainene menționate, ale căror informații nu pot fi verificate din surse independente. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău