Armata ucraineană s-a retras din Avdiivka. Este cea mai mare victorie simbolică a Rusiei după eșecul contraofensivei Kievului

  • 17 Februarie 10:15
Armata ucraineană s-a retras din Avdiivka. Este cea mai mare victorie simbolică a Rusiei după eșecul contraofensivei Kievului

Armata ucraineană s-a retras din orașul Avdiivka, oraș din est în care situația s-a deteriorat considerabil în ultimele zile, a anunțat generalul ucrainean Oleksandr Tarnavski, comandantul trupelor din zonă, scrie DIGI24.

 „Conform ordinului primit, (ne-am) retras din Avdiivka pe poziții pregătite în prealabil”, a scris el pe Telegram.

Aceasta este cea mai mare victorie simbolică a Rusiei după eșecul contraofensivei de la Kiev vara trecută. J

oi, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, promisese că va face „tot ceea ce este posibil” pentru a salva trupele aflate în dificultate pe frontul estic, în special la Avdiivka.

După eșecul contraofensivei ucrainene din vară, trupele ruse sunt cele care au trecut la atac, în fața unei armate ucrainene confruntate cu un deficit de personal și de muniții.

Casa Albă a avertizat, la rândul său, că „Avdiivka riscă să cadă sub control rus”, chiar în timp ce ajutorul militar promis de administrație este blocat de republicani.

Avdiivka este astăzi în mare parte distrusă, însă, potrivit autorităților locale, în oraș se mai află în jur de 900 de civili. Moscova speră că, prin capturarea localității, va face mai dificile bombardamentele ucrainene ce vizează Donețkul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
18
Mon
21
Tue
21
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău