Armata ucraineană acuză rebelii că ar fi folosit rachete de tip Grad

  • 03 Martie 2016 18:05
Armata ucraineană acuză rebelii că ar fi folosit rachete de tip Grad

Armata ucraineană a acuzat joi, 3 martie, separatiștii proruși că ar fi tras cu lansatoare multiple de rachete de tip Grand împotriva pozițiilor sale din estul Ucrainei, încălcând astfel acordurile de pace, cu câteva zile înainte de o reuniune diplomatică la Paris consacrată conflictului din estul Ucrainei, relatează AFP.Separatiștii 'au încălcat în…

Armata ucraineană a acuzat joi, 3 martie, separatiștii proruși că ar fi tras cu lansatoare multiple de rachete de tip Grand împotriva pozițiilor sale din estul Ucrainei, încălcând astfel acordurile de pace, cu câteva zile înainte de o reuniune diplomatică la Paris consacrată conflictului din estul Ucrainei, relatează AFP.

Separatiștii 'au încălcat în mare măsură acordurile de la Minsk. Ei au recurs masiv la arme grele', a declarat serviciul de presă al operațiunii antiteroriste (numele dat de forțele de la Kiev conflictului din est).

Armata ucraineană a difuzat o înregistrare video care prezenta tirurile multiple de rachete lansate de separatiștii proruși.

Luptele dintre armata ucraineană și rebelii au scăzut considerabil în intensitate după instituirea unui nou armistițiu în septembrie, însă focare de violență, și în special minele omniprezente în zona de război, continuă să crească bilanțul victimelor conflictului, care a făcut de la declanșarea sa în urmă cu aproape doi ani peste 9.000 de morți.

Rebelii au acuzat la rândul lor armata ucraineană că a tras asupra pozițiilor lor în ultimele 24 de ore și au afirmat că unul dintre combatanții lor a fost rănit, conform agenției de presă a separatiștilor.

O reuniune multilaterală privind procesul de pace la care vor participa miniștrii de externe din Ucraina, Rusia, Germania și Franța, pentru a face bilanțul punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk, este programată pentru luni la Paris.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Sun
19
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău