Armata ucraineană a suspendat pentru o zi ofensiva împotriva separatiștilor

  • 31 Iulie 2014 13:16
Armata ucraineană a suspendat pentru o zi ofensiva împotriva separatiștilor

Secretarul general al Națiunilor Unite le-a cerut miercuri, 30 iulie, forțelor ucrainene și separatiștilor din estul Ucrainei ''să înceteze imediat'' luptele în apropiere de zona unde s-a prăbușit avionul malaezian cu 298 de persoane la bord.

Armata ucraineană a anunțat astăzi  că își suspendă pentru o zi ofensiva împotriva separatiștilor proruși în Est, la cererea secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru a le permite experților internaționali să acceadă la locul unde se află resturile avionului malaezian prăbușit la 17 iulie, relatează Agerpress.

Secretarul general al Națiunilor Unite le-a cerut miercuri, 30 iulie, forțelor ucrainene și separatiștilor din estul Ucrainei ''să înceteze imediat'' luptele în apropiere de zona unde s-a prăbușit avionul malaezian cu 298 de persoane la bord, pentru a le permite echipelor internaționale să ajungă la locul tragediei. Ban Ki-moon a subliniat că există încă resturi umane la locul prăbușirii, precum și ''indicii esențiale', după cum a declarat purtătorul său de cuvânt.  Experții internaționali încearcă fără succes de duminică să se deplaseze la locul prăbușirii avionului. Inspectori OSCE împreună cu experți olandezi și australieni au pornit din nou în această  dimineață la drum, în speranța de a ajunge la locul incidentului.

Rada Supremă s-a reunit astăzi, cu ușile închise, într-o sesiune extraordinară, în cadrul căreia ministrul apărării Valeri Gheletei va prezenta un raport asupra operațiunii antiteroriste din estul țării. Parlamentarii ucraineni urmează să discute și extinderea misiunii de poliție olandeză și australiană la locul prăbușirii avionului malaezian și să ratifice acordurile pe acest subiect.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău