Armata ucraineană a anunțat că a recucerit satul Andriîvka, aflat la 10 km sud de Bahmut

  • 15 Septembrie 2023 09:31
Armata ucraineană a anunțat că a recucerit satul Andriîvka, aflat la 10 km sud de Bahmut

Armata ucraineană a anunțat vineri dimineață că a recucerit satul Andriîvka, aflat la circa zece kilometri sud de orașul devastat Bahmut, pe frontul de est, pe una dintre axele contraofensivei dificile a trupelor Kievului, relatează AFP și Reuters, citate de News.ro.

Satul Andriîvka se află la sud de Bahmut, locul celei mai sângeroase bătălii de la invazia Rusiei în Ucraina, în februarie anul trecut. Statul Major General a raportat, de asemenea, un „succes parțial” în apropierea satului Klișciîvka, la sud de Bahmut, scrie G4Media.

„Forțele de apărare au obținut un succes parțial în zona Klișciîvka în timpul operațiunilor ofensive. În cursul asaltului lor, ele au eliberat Andriîvka în regiunea Donețk și au provocat pierderi semnificative inamicului în ceea ce privește efectivele și echipamentele”, a precizat Statul Major ucrainean în raportul său zilnic postat pe Facebook.

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, anunțase inițial joi că satul Andriîvka a fost adus sub control ucrainean, dar ulterior armata a declarat că acest lucru este inexact, deoarece luptele continuă să se desfășoare în jurul satului.

Mai la sud în regiunea Donețk, trupele ucrainene au continuat să țină piept unei ofensive ruse spre orașele Avdiivka și Mariinka, a declarat purtătorul de cuvânt al Statului Major General, Andrii Kovaliov, într-o declarație la televiziune. El a precizat că apărătorii ucraineni au reușit să respingă toate atacurile rusești în apropiere de Mariinka.

Pe frontul de sud, Statul Major General a declarat că trupele sale au provocat pierderi substanțiale inamicului în apropierea satului Verbove din regiunea Zaporojie.

În cursul contraofensivei sale care durează de trei luni, Ucraina a raportat progrese lente, dar constante împotriva pozițiilor rusești bine fortificate, recucerind un șir de sate și avansând pe flancurile orașului Bahmut.

Președintele Volodimir Zelenski și alți oficiali au respins criticii occidentali care spun că ofensiva este prea lentă și este împiedicată de erori strategice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:6,17 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău