Armata SUA a început atacuri în Irak și Siria asupra unor grupări susținute de Iran

  • 03 Februarie 09:35
Armata SUA a început atacuri în Irak și Siria asupra unor grupări susținute de Iran

Statele Unite au început vineri să efectueze lovituri aeriene asupra unor ținte din Irak și Siria asupra milițiilor susținute de Iran, anunță CNN. E vorba de lovituri de răspuns după ce milițiile susținute de Iran au atacat trupele americane din Orientul Mijlociu.

Atacurile de represalii au venit ca răspuns la un atac cu dronă efectuat duminică de militanți susținuți de Iran asupra unui avanpost militar american din Iordania, care a ucis trei membri ai serviciilor americane și a rănit alți peste 40 de oameni, scrie G4Media.

Oficialii au semnalat că este probabil ca aceste lovituri să fie mai semnificative decât atacurile anterioare asupra milițiilor susținute de Iran din ultimele săptămâni, care s-au concentrat în principal asupra depozitelor de arme sau a facilităților de antrenament.

Administrația Biden a semnalat că ar putea exista acțiuni suplimentare în zilele următoare; secretarul apărării, Lloyd Austin, a declarat joi că răspunsul SUA va fi „pe mai multe niveluri”.

„Avem capacitatea de a răspunde de mai multe ori, în funcție de situație”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă la Pentagon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău