Armata rusă se retrage în regiunile Herson și Zaporojie, potrivit șefului Wagner

  • 23 Iunie 2023 16:27
Armata rusă se retrage în regiunile Herson și Zaporojie, potrivit șefului Wagner

Armata rusă se retrage în regiunile ucrainene Herson și Zaporojie, în timp ce Ministerul rus al Apărării îl induce în eroare pe președintele Vladimir Putin, a denunțat vineri, 23 iunie, șeful grupului de mercenari ruși Wagner, Evgheni Prigojin, un critic acerb al comandamentului militar rus, transmite Agerpres.

„Forțele armate ale Ucrainei zdrobesc armata rusă, în timp ce noi ne scăldăm în sânge, nimeni nu trimite rezerve, nu există nicio comandă", afirmă el, într-o înregistrare video postată pe Telegram.

În pofida acestei situații, Ministerul Apărării și Statul Major "încă cred că pot câștiga acest război".

"Dar, în lipsa unui comandament, fără succese militare, vârful Ministerului Apărării îl înșală total pe președinte", a apreciat Prigojin.

De aceea, "tot timpul auzim despre 60 de tancuri Leopard distruse, mii de soldați inamici anihilați", a continuat el.

În videoclipul de o jumătate de oră, anunțat ca fiind prima parte a unui interviu cu Prigojin, șeful grupului Wagner atacă direct Ministerul rus al Apărării și în special pe ministrul Serghei Șoigu, pe care l-a descris ca fiind un "bunic tremurător" care ar trebui judecat pentru moartea a "zeci de mii de tineri".

"Este o operațiune planificată mediocru", a spus el, referindu-se la campania militară rusă care a început în februarie 2022.

Potrivit lui Prigojin, operațiunea ar fi fost un succes dacă nu s-ar fi comis erori grave de planificare și dacă "nu ar fi fost trimiși pe front soldați dezbrăcați și desculți".

În ceea ce privește situația actuală de pe front, el a subliniat că "minciunile foarte mari" ale Ministerului Apărării continuă și că adevărul va ieși la iveală "atunci când această adunătură de gunoaie va realiza că a pierdut o bucată colosală de teritoriu și va spune că s-a regrupat pe poziții mai favorabile".

Între timp, a spus el, soldații ruși continuă să moară sau să fie grav răniți. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău