Armata rusă invadatoare se reorganizează și pregătește ofensiva în Estul Ucrainei alături de mercenari Wagner

  • 04 Aprilie 2022 11:30
Armata rusă invadatoare se reorganizează și pregătește ofensiva în Estul Ucrainei alături de mercenari Wagner

Forțele ruse se reorganizează în prezent și își concentrează ofensiva asupra regiunii Donbas, în estul Ucrainei, conform unui raport al serviciilor secrete britanice dat publicității luni, informează Agerpres, care citează EFE.

Trupele ruse, între care mercenari ai companiei militare private Wagner, având legătură cu statul rus, sunt transferate în zonă, relevă informațiile oferite de Ministerul Apărării britanic.

Atacurile Rusiei împotriva civililor nevinovați din Irpin și Bucea, localități de la periferia Kievului, constituie o dovadă suplimentară că președintele rus Vladimir Putin și armata sa "comit crime de război" în Ucraina, declarase anterior premierul britanic Boris Johnson.

Duminică, Ucraina a acuzat trupele ruse de "masacru" împotriva civililor în orășelul Bucea, situat la 37 km nord-vest de Kiev, iar președintele Volodimir Zelenski a denunțat un "genocid" contra ucrainenilor, în timp ce Uniunea Europeană și SUA au evocat suspiciuni de crime de război, acuzații respinse de Moscova, potrivit Reuters.

Autoritățile ucrainene au invitat anchetatori de la Curtea Penală Internațională (CPI) să se deplaseze în localitățile de lângă Kiev, de unde au plecat trupele ruse, pentru a aduna dovezi privind posibile crime de război rusești, în special la Bucea.

Primarul din Bucea a declarat că trupele ruse au ucis 300 de localnici înainte de a se retrage, unii dintre care au fost executați cu mâinile legate și cu un glonț în ceafă. Imaginile cu trupuri împrăștiate pe străzile din Bucea au făcut duminică înconjurul lumii. Armata ucraineană a intrat în localitate însoțită de reporteri ai unor importante agenții internaționale de presă care au transmis cu promptitudine aceste imagini, ceea ce a suscitat un val de indignare pe plan internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău