Armata Națională va desfășura exercițiul internațional ,,Bastion Aerian-2023”, în scopul asigurării măsurilor de securitate pe perioada desfășurării Summitului CPE

  • 25 Mai 2023 11:31
Armata Națională va desfășura exercițiul internațional ,,Bastion Aerian-2023”, în scopul asigurării măsurilor de securitate pe perioada desfășurării Summitului CPE

Armata Națională va desfășura, în perioada 25 mai – 2 iunie curent, exercițiul internațional combinat pe domeniul apărării antiaeriene ,,Bastion Aerian-2023”, în scopul asigurării măsurilor de securitate pe perioada desfășurării celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene (CPE), anunță Ministerul Apărării.

Exercițiul, planificat după cele mai înalte standarde internaționale, va avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naționale și în regiunile adiacente și va reuni peste 200 de militari moldoveni, francezi, britanici, români și americani.

Scopul exercițiului ,,Bastion Aerian – 2023”, care se desfășoară în premieră în țara noastră, este antrenarea subunităților de apărare antiaeriană ale Armatei Naționale și sporirea gradului de interoperabilitate între țările partenere participante la exercițiu. De asemenea, militarii vor asigura protecția antiaeriană ale obiectivelor desemnate în cadrul CPE.

Ministerul Apărării comunică că la antrenamente va fi implicată tehnica militară din dotarea Armatei Naționale, precum și cea a armatelor franceze, române și britanice. Informăm opinia publică că unitățile de transport militar vor intra în R. Moldova în perioada 25-27 mai curent, prin punctul de trecere Leușeni.

Unitățile de tehnică se vor deplasa pe traseul Leușeni – Chișinău - Baza de Instruire militară Bulboaca, fiind escortate de poliția militară rutieră.

Instruirea se înscrie în eforturile coordonate ale instituțiilor din domeniul securității și apărării naționale necesare bunei desfășurări a Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie și menținerii măsurilor de siguranță și securitate pe întreg teritoriul țării noastre pe parcursul evenimentului.

De asemenea, Ministerul Apărării anunță cetățenii că urmare a participării la exercițiul „Bastion Aerian 2023”, vor avea loc deplasări de tehnică militară pe teritoriul național.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău