Armata Națională participă la gestionarea fluxului de refugiați ucraineni care ajung în R.Moldova

  • 13 Martie 2022 15:02
Armata Națională participă la gestionarea fluxului de refugiați ucraineni care ajung în R.Moldova

Armata Națională anunță că deja de două săptămâni oferă sprijin pentru acomodarea refugiaților ucraineni în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat, publicat pe canalul guvernamental de Telegram – Prima sursă - începînd cu 2 martie, unități de transport din dotarea armatei au transportat ajutorul umanitar oferit de partenerii străini pentru refugiații ucraineni. Microbuze din dotarea Armatei Naționale au transportat refugiați de la punctul de trecere a frontierei Palanca la centrele de plasament din orașul Căușeni. Militari din Regimentul de Stat Major ”General de brigadă Nicolae Petrică” și Batalionul 22 de menținere a păcii ”Căști albastre”, precum și studenți ai Academiei Militare ”Alexandru cel Bun”, au participat la încărcarea și descărcarea bunurilor la centrele pentru refugiați deschise de autoritățile publice centrale și locale pe teritoriul țării.

Începînd cu 27 februarie, Armata Națională a participat cu efectiv și unități de tehnică la mai multe acțiuni de acest gen, în sprijinul autorităților publice centrale și locale, în conformitate cu deciziile Comisiei pentru situații excepționale. Brigada ”Ștefan cel Mare” din Chișinău a adăpostit, pe parcursul stării de urgență, peste 1000 de refugiați din Ucraina la centrul de plasament temporar de pe teritoriul unității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău