Armata Națională a recrutat peste 600 de tineri în ianuarie 2022

  • 21 Ianuarie 2022 12:53
Armata Națională a recrutat peste 600 de tineri în ianuarie 2022

Armata Națională a încheiat procesul de încorporare în serviciul militar în termen. În perioada 17-21 ianuarie curent, au fost încorporați peste 600 de recruți pentru îndeplinirea serviciului militar în termen, a declarat șeful Centrului gestionare resurse de mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druță, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării, transmite IPN.

Înainte de încorporare, recruții au trecut un examen medical preliminar și o expertiză medico-militară, efectuată de către comisiile de specialitate de pe lângă organele administrativ-militare teritoriale, pentru a stabili dacă tinerii sunt apți pentru serviciul militar obligatoriu.

După repartizarea în unitățile militare, aceștia vor urma un curs de instruire inițială cu durata de patru săptămâni, după care vor depune jurământul de credință Patriei, a specificat sursa citată.

Serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni, iar cel cu termen redus – 3 luni. În serviciul militar cu termen redus sunt încorporați absolvenții instituțiilor de învățământ superior, care nu au trecut pregătirea în cadrul unei catedre militare.

„Absolvenții catedrelor militare de la instituțiile de învățământ civile nu sunt recrutați în cadrul Armatei Naționale, ei obținând grad militar în timpul programului de pregătire la catedrele respectiv, care implică și participarea la trageri militare și la alte aplicații – la poligoanele din dotarea structurilor militare”, a precizat pentru IPN Ala Diaconu, ofițer de presă al Armate Naționale.

În aprilie-iulie 2021 și octombrie 2021 – ianuarie 2022, sarcina de încorporare în Armata Națională a constituit 1 050 de recruți pentru îndeplinirea serviciului militar în termen și 10 pentru serviciul militar cu termen redus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău