Armata israeliană anunță că a ucis un alt lider important al grupării Hezbollah

  • 29 Septembrie 12:55
Armata israeliană anunță că ucis un alt lider important al grupării Hezbollah

Anunțul vine la mai puțin de o zi de când Israelul a declarat că șeful grupării Sayyed Hassan Nasrallah a fost ucis într-un atac asupra suburbiilor sudice ale Beirutului. Hezbollah a confirmat ulterior uciderea liderului său.

Armata Israelului susține că a efectuat zeci de raiduri asupra țintelor Hezbollah din Liban, în ultimele ore, relatează BBC, Reuters și News.ro.

Noul lider Haezbollah ucis era comandantul Unității de securitate preventivă și membru al consiliului central al organizației teroriste, transmite CNN.

IDF a declarat că Nabil Qaouk era „considerat a fi aproape de vârful” Hezbollah și „era direct implicat în promovarea planurilor teroriste împotriva statului Israel și a cetățenilor săi, chiar și în ultimele zile”. Hezbollah nu a comentat încă afirmațiile IDF.

Statele Unite l-au desemnat pe Qaouk terorist global în octombrie 2020, afirmând că acesta a reprezentat Hezbollah la evenimente de comemorare a teroriștilor Hezbollah decedați, precum și a comandantului Gărzilor Revoluționare Iraniene, Qasem Soleimani, care a murit într-un atac cu dronă al SUA în ianuarie 2020.

Citiți și: Citiți și:

Armata israeliană susține că l-a eliminat pe liderul Hezbollah. „Hassan Nasrallah nu va mai putea teroriza lumea”

Hezbollah confirmă moartea liderului Hassan Nasrallah. Șeful armatei israeliene: ”Acesta nu e sfârșitul. Mai avem și alte instrumente”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
13
Wed
15
Thu
16
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău