Armata israeliană anunță că a securizat un „bastion militar al Hamas” în nordul Fâșiei Gaza

  • 07 Noiembrie 2023 19:19
Armata israeliană anunță că a securizat un „bastion militar al Hamas” în nordul Fâșiei Gaza

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) afirmă că au securizat un „bastion militar al Hamas” în interiorul Fâșiei Gaza, relatează Sky News.

Într-un comunicat, forțele armate israeliene au precizat că fortăreața aparține „organizației teroriste Hamas din nordul Fâșiei Gaza”, scrie G4Media.

În interior ar fi fost găsite rachete antitanc, lansatoare, alte arme și „diverse materiale de informații”.

De asemenea, un avion de vânătoare a lovit o celulă care, potrivit estimărilor IDF, a ucis 10 luptători Hamas, iar forțele navale au lovit „ținte strategice… inclusiv posturi care conțineau mijloace tehnologice”.

„În plus, trupele IDF au localizat un număr de teroriști Hamas care s-au baricadat într-o clădire adiacentă spitalului al Quds și care plănuiau să efectueze un atac asupra forțelor de acolo”, se arată în comunicat, înainte de a adăuga că un atac aerian a fost apoi efectuat în apropiere, ceea ce a dus la „explozii secundare semnificative care indică prezența unui depozit de arme Hamas într-o zonă civilă”.

IDF a acuzat în repetate rânduri Hamas că a plasat explozibili în apropierea infrastructurii civile, inclusiv a spitalelor, lucru pe care gruparea l-a negat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău