Armata israeliană a lovit aproape în totalitate infrastructura iraniană din Siria

  • 10 Mai 2018 13:30
Armata israeliană a lovit aproape în totalitate infrastructura iraniană din Siria

Armata israeliană a lovit aproape în totalitate infrastructura iraniană din Siria, ca represalii la tirurile de rachete din cursul nopții asupra pozițiilor sale de pe Platoul Golan, a declarat joi ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, transmit AFP și Reuters.

„Am lovit aproape toate infrastructurile iraniene din Siria, ei nu trebuie să uite vechiul adagiu conform căruia, dacă peste noi cade ploaia, peste ei se va abate furtuna”, a afirmat Lieberman.

„Sper că am încheiat acest capitol și au înțeles mesajul”, a adăugat ministrul, la o conferință de securitate desfășurată la Herzliya, în apropiere de Tel Aviv.

Forțele iraniene din Siria au lansat, în cursul nopții, un atac cu rachete împotriva pozițiilor armatei israeliene de pe Platoul Golan, a anunțat Israelul. Acesta a declanșat în replică unul din cele mai intense tiruri de rachete asupra teritoriului Siriei de la începutul conflictului în 2011.

Lieberman a precizat că niciuna din rachetele iraniene nu a căzut în interiorul teritoriului deținut de Israel, fie având o traiectorie prea scurtă, fie fiind doborâte de apărarea israeliană.

Potrivit Reuters, în zona Înălțimilor Golan, elevii israelieni au mers joi dimineață la școală ca de obicei, după ce sirenele i-au trimis pe locuitori în adăposturi pe timpul nopții. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău