Armata israeliană a bombardat ținte din nordul Fâșiei Gaza ale mișcării Hamas

  • 15 Mai 2018 11:49
Armata israeliană a bombardat ținte din nordul Fâșiei Gaza ale mișcării Hamas

Forțele armate israeliene au bombardat marți, 15 mai, mai multe obiective din nordul Fâșiei Gaza ale mișcării palestiniene Hamas, transmite dpa.

Avioanele israeliene au lovit 11 ținte ale Hamas din nordul enclavei palestiniene, în timp ce tancurile au țintit două poziții ale mișcării palestiniene, potrivit armatei israeliene.

„Forțele de apărare israeliene (IDF) vor continua să acționeze cu hotărâre pentru a împiedica atacuri teroriste în masă orchestrate în mare măsură de organizația teroristă Hamas. Toate activitățile teroriste vor primi un răspuns dur'', menționează armata israeliană într-un comunicat.

Palestinienii marchează marți „Catastrofa” ('Nakba', în limba arabă), așa cum consideră ei că a reprezentat-o crearea statului Israel în urmă cu 70 de ani. Este de așteptat ca marți să aibă loc proteste ale palestinienilor și în Cisiordania.

Cel puțin 110 de palestinieni au fost uciși în ultimele șase săptămâni, dintre care 58 numai în cursul zilei de luni 14 mai, în timpul demonstrațiilor care au precedat ziua marcării 'Nakba'. Protestatarii palestinieni, majoritatea tineri, cer încetarea blocadei impuse de Israel asupra Fâșiei Gaza și retragerea coloniștilor evrei din teritoriile ocupate.

În urma violențelor produse luni la granița dintre Fâșia Gaza și Israel, președintele palestinian Mahmoud Abbas a cerut trei zile de doliu și o grevă generală în teritoriile palestiniene, denunțând încă o dată decizia SUA de mutare a ambasadei americane la Ierusalim.

Armata israeliană și-a justificat acțiunile de luni de la frontiera cu Fâșia Gaza afirmând că soldații săi au urmat 'procedurile operaționale standard' pentru a-i respinge pe palestinienii care au încercat să treacă de bariera de securitate. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău