Armata germană antrenează câini pentru a putea să detecteze persoanele infectate cu noul coronavirus

  • 06 Iulie 2020 17:45
Armata germană antrenează câini pentru a putea să detecteze persoanele infectate cu noul coronavirus

Câinii din armata germană vor beneficia de un antrenament special pentru a putea să detecteze - cu ajutorul mirosului - persoanele infectate cu noul coronavirus, în contextul în care numărul contagierilor a ajuns luni în această țară la 196.554 de cazuri, informează Agerpres, care citează DPA, preluat de Digi24.ro

Reprezentanții armatei germane colaborează cu Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra și speră să antreneze 10 câini - din rasele Ciobănesc alsacian, Cocker spaniel și Retriever - pentru "a mirosi" virusul care a declanșat pandemia de COVID-19.

Animalele selectate aparțin singurului centru de antrenament pentru câini din cadrul Bundeswehr, situat în districtul rural Vulkaneifel din vestul Germaniei.

"Cu o rată de succes care este în prezent de aproximativ 80%, cercetătorii se află pe calea cea bună pentru a continua un proiect de succes", au transmis reprezentanții școlii de dresaj, adăugând că primele rezultate fiabile ale acestui studiu vor deveni disponibile în săptămânile următoare.

Câinii sunt folosiți de oameni pentru a căuta explozibili și droguri, dar s-au dovedit aliați utili și în combaterea bolilor. Ei pot fi antrenați pentru a detecta diverse forme de cancer și niveluri scăzute ale glicemiei la persoanele diabetice.

În pofida apariției unor focare izolate, Germania a reușit în mare parte să țină epidemia de coronavirus sub control.

Bilanțul zilnic al infectărilor anunțat luni în Germania a fost de 219 cazuri, potrivit Institutului Robert Koch pentru controlul bolilor.

Din numărul total al persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus (196.554), aproximativ 182.200 s-au vindecat, iar 9.016 au murit, au anunțat autoritățile germane.

Bilanțul deceselor a crescut cu patru victime în raport cu ziua precedentă.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău