Armata filipineză: Norvegia și Canada nu trebuie să plătească răscumpărare islamiștilor

  • 05 Noiembrie 2015 16:23
Armata filipineză: Norvegia și Canada nu trebuie să plătească răscumpărare islamiștilor

Armata filipineză a avertizat Norvegia și Canada să nu plătească răscumpărarea cerută pentru eliberarea cetățenilor lor răpiți dintr-o stațiune de pe Insula Samal în luna septembrie, relatează joi, 5 noiembrie, DPA.

'Vor continua să răpească dacă vom ține seama de solicitările acestor criminali', a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, colonelul Restituto Padilla.

Canadienii John Ridsdel și Robert Hall, norvegianul Kjartan Sekkingstad și filipineza Marites Flor au fost răpiți de militanți islamiști care au cerut un miliard de pesos (21 milioane de dolari) pentru fiecare, cea mai mare răscumpărare cerută vreodată de gruparea teroristă filipineză Abu Sayyaf.

Într-o înregistrare video, ostaticii le-au cerut guvernelor lor să plătească sumele cerute de răpitori.

Filipinele nu poate dicta altor guverne ce au de făcut, însă va continua să-și urmeze propria politică, aceea de a nu plăti răscumpărare, a mai spus Padilla.

Ostaticii au fost răpiți pe 21 septembrie dintr-o stațiune de pe Insula Samal. Autoritățile bănuiesc că au fost duși pe Insula Jolo, la 1.000 de kilometri sud de Manila, unde sunt ținuți captivi în junglă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău