Armata britanică a încheiat deminarea insulelor Falkland, la aproape patru decenii după războiul cu Argentina

  • 10 Noiembrie 2020 14:18
Armata britanică a încheiat deminarea insulelor Falkland, la aproape patru decenii după războiul cu Argentina

Ultimele mine terestre rămase după războiul cu Argentina au fost îndepărtate din insulele Falkland, a anunțat marți Foreign Office (FCDO), ministerul de externe britanic, printr-un comunicat preluat de Reuters, scrie Agerppres.

Argentina a invadat arhipelagul Falkland din Atlanticul de Sud în 1982, iar Regatul Unit a trimis o forță expediționară pentru a elibera acest teritoriu britanic. În conflict și-au pierdut viața peste 600 de militari argentinieni și 255 de britanici.

Prin eliminarea ultimelor mine, Londra și-a îndeplinit obligațiile conform Convenției privind Interzicerea Minelor Anti-Personal - nu mai există mine de acest tip pe niciun teritoriu britanic din lume, a precizat FCDO.

Programul de deminare finanțat de britanici a început în 2009 și s-a încheiat cu trei ani mai devreme decât era programat.

'Este o realizare uriașă pentru insule și trebuie să fim recunoscători echipei strălucite de geniști care și-au riscat viața zi de zi îndepărtând și distrugând minele terestre, pentru a face (insulele) Falkland sigure', a declarat Wendy Morton, responsabilă pentru Falkland în cadrul guvernului Regatului Unit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău