Armata americană a început retragerea echipamentelor din Siria

  • 11 Ianuarie 2019 10:05
Armata americană a început retragerea echipamentelor din Siria

Forțele armate ale SUA au început retragerea echipamentelor din Siria, a confirmat joi, 10 ianuarie, un responsabil din cadrul Departamentului Apărării, citat de AFP. "Din motive de securitate, nu voi da deocamdată mai multe detalii", a adăugat reprezentantul Pentagonului. Informația a fost difuzată inițial de CNN, comunică AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

Calendarul retragerii trupelor americane din Siria nu este încă definitivat, menționează France Presse. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a promis în decembrie că vor fi aduși imediat acasă toți cei 2000 de militari aflați în prezent pe teritoriul sirian. Ulterior, Washingtonul a transmis mai multe mesaje prin care a arătat că retragerea nu se va face în grabă. Unele din condițiile anunțate - înfrângerea definitivă a Statului Islamic și asigurarea protecției combatanților kurzi care au luptat împotriva jihadiștilor - nu sunt asigurate, potrivit agenției de presă franceze.

John Bolton, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, a afirmat duminica trecută, la Ierusalim, că procesul trebuie să asigure apărarea Israelului și a altor aliați ai Statelor Unite din regiune. Joi, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a evitat să dea detalii despre calendarul repatrierii trupelor; el a declarat doar că "președintele Trump a luat decizia de a rechema militarii, o vom face".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău