Argentina: Un „marș al pietrelor” împotriva președintelui Fernandez, surprins sărbătorind în plină pandemie

  • 17 August 2021 08:59
Argentina: Un „marș al pietrelor” împotriva președintelui Fernandez, surprins sărbătorind în plină pandemie

Apropiați ai victimelor COVID-19 au manifestat luni la Buenos Aires împotriva președintelui Alberto Fernandez, surprins în urmă cu un an sărbătorind în plină pandemie, informează marți AFP citat de AGERPRES.

Manifestanții au depus în fața palatului prezidențial sute de pietre cu numele celor care au murit din cauza pandemiei.

Acest „marș al pietrelor" a fost organizat după difuzarea unei fotografii cu președintele Fernandez în timp ce sărbătorea cu circa zece invitați aniversarea soției sale, în iulie 2020, în condițiile în care toate reuniunile și chiar ceremoniile funerare erau interzise din cauza pandemiei.

Pandemia de COVID-19 s-a soldat până acum cu 109.000 de morți în Argentina, potrivit cifrelor oficiale. Mai mult de cinci milioane de argentinieni au fost contaminați cu noul tip de coronavirus, la o populație de 43,5 milioane.

Recenta publicare a fotografiei cu Alberto Fernandez sărbătorind aniversarea Primei Doamne a declanșat un val de acuzații în Argentina. Opoziția a amenințat că va lansa un proces de destituire, în plină campanie pentru alegerile legislative din noiembrie.

Președintele a încercat vineri să remedieze situația. "A fost o eroare, mi-o asum și îmi cer scuze", a declarat el, excluzând totodată varianta retragerii sale de la putere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău