Arest pentru medicul de la Institutul Oncologic bănuit de luare de mită. Încă o persoană l-a denunțat

  • 18 Februarie 2022 17:50
Arest pentru medicul de la Institutul Oncologic bănuit de luare de mită. Încă o persoană l-a denunțat

Instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 20 de zile pe numele șefului unei secții din cadrul Institutului Oncologic, reținut acum trei zile într-un dosar de corupere pasivă după ce a fost denunțat că ar fi pretins mită 2 mii de euro. Centrului Național Anticorupție precizează că, între timp, împotrivita medicului a mai fost depus un denunț, transmite IPN.

Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi primit de la el 50 de mii de ei pentru a grăbi internarea mamei sale, bolnave de cancer. Declarantul susține în plângerea sa că i-ar fi transmis banii chiar în biroul de serviciu și a documentat discuția cu mijloace audio, pe care a atașat-o la denunț în calitate de probă, se arată într-un comunicat de presă.

Medicul a fost reținut în data de 15 februarie. Potrivit denunțătorului, acesta a pretins 2 mii d euro pentru a asigura internarea unui bolnav de cancer și a urgenta începerea tratamentului oncologic. Discuția ar fi avut loc pe 11 februarie curent în biroul medicului, după care a fost sesizată conducerea instituției medicale și, respectiv, CNA. Transmiterea banilor s-a efectuat sub controlul CNA și a fost documentată cu mijloace speciale audio și video. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la 10 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău