Are loc Congresul Avocaților din R.Moldova. Este ales un nou președinte

  • 04 Octombrie 2019 11:59
Are loc Congresul Avocaților din R.Moldova. Este ales un nou președinte

Astăzi, 4 ocotmbrie, are loc Congresul Uniunii Avocaților din Republica Moldova. Ordinea de zi include 16 subiecte. Cele mai importante subiecte, primele de pe ordinea de zi, se referă la alegerea unui nou președinte al Uniunii Avocaților din Republica Moldova și alegerea componenței Comisiei pentru etică și disciplină, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit datelor de pe pagina oficială a Uniunii Avocaților din Republica Moldova (UAM), la funcția de președinte aspiră cinci candidați: Emanoil Ploșnița, acutal președinte al UAM, Dorin Popescu, Angela Istrate, Vitalie Țaulean și Victor Panțîru.

Pentru șase funcții de membru al Comisiei de etică și disciplină din cadrul UAM candidează 14 avocați: Petru Robu, Irina Sîrbu-Beșliu, Veaceslav Pascari, Violina Munteanu, Oleg Mancevschi, Andrei Donică, Zinaida Lupașcu, Igor Coban, Corneliu Pascari, Mihail Gafton, Ana Beriozchin, Anatolie Barbacar, Cristina Sultan și Mihail Prepelița.

Comisia pentru etică și disciplină a UAM este constituită din 11 membri. Șase dintre aceștia sunt aleși la Congrsul Avocaților, iar alți cinci sunt delegați de barouri.

Tot astăzi, avocații urmează să audieze rapoartele de activitate ale Consiliului UAM, Comisiei pentru etică și disciplină, Comisiei de licențiere a profesiei de avocat, Comisiei de cenzori și secretarului General privind execuția bugetară a UAM în anul 2018.

Avocații vor mai discuta despre protecția socială, medicală, contabilitatea și fiscalitatea avocaților din Republica Moldova.

Urmează a fi rectificat bugetul UAM pentru anul 2019 și aprobat proiectul bugetului pentru 2020.

Sursa:ZDG

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău