ARBI a aplicat săptămâna trecută sechestre pe bunuri infracționale în valoare de 5,5 milioane de lei

  • 31 Mai 2021 11:11
ARBI a aplicat săptămâna trecută sechestre pe bunuri infracționale în valoare de 5,5 milioane de lei

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) din cadrul CNA anunță că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 5,5 milioane de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Este vorba despre bunuri de proveniență ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornite pe fapte de spălare de bani, anunță Centrul Național Anticorupție (CNA).

Astfel, potrivit comunicatului CNA, în cadrul investigațiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 2 capitaluri sociale, estimate la 2 milioane 112 mii de lei, 2 construcții nelocative, în valoare de 2 milioane de lei, un teren pentru construcție și un teren agricol la prețul de peste 1 milion 300 de mii de lei. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 5 528 915 lei. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a finalizat 4 delegații pe 3 cauze penale în privința a 13 subiecți; a elaborat 5 note analitice care au vizat 32 de persoane și a întocmit 17 avize consultative privind evaluarea a 5 bunuri mobile și 24 imobile.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Național Anticorupție, specializată în efectuarea investigațiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracționale, evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale indisponibilizate. În anul 2020, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 1,5 miliarde de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău