Arabia Saudită anunță că a dejucat un atac al rebelilor yemeniți

  • 28 Februarie 2021 09:59
Arabia Saudită anunță că a dejucat un atac al rebelilor yemeniți

Mai multe explozii au zguduit capitala Arabiei Saudite, Riad, sâmbătă, televiziunea de stat raportând eșecul unui atac cu rachete balistice lansat de rebelii din Yemenul vecin, notează AFP.

Rebelii houthi, susținuți de Iran în conflictul din Yemen, și-au înmulțit atacurile împotriva Arabiei Saudite, aflată în fruntea unei coaliții militare care sprijină guvernul yemenit.

Forțele de apărare aeriană saudite au contracarat "atacul cu rachete balistice efectuat de houthi" împotriva capitalei saudite Riad, a indicat coaliția militară, citată de televiziunea Al Ekhbariya, fără a preciza numărul de rachete interceptate.

Corespondenți ai agenției France Presse și locuitori ai Riadului au auzit mai multe explozii puternice.

Potrivit coaliției, au fost interceptate, de asemenea, patru drone lansate de rebelii houthi împotriva sudului Arabiei Saudite.

Aceste atacuri nu au fost revendicate deocamdată.

Ele au avut loc în timp Arabia Saudită găzduiește campionatul de Formula E la periferia capitalei Riad, la care a asistat prințul moștenitor Mohammed bin Salman, potrivit presei de stat.

În Yemen, rebelii houthi duc o ofensivă crâncenă în încercarea de a prelua controlul asupra provinciei petroliere Marib, ultima bastion loialist din nordul țării.

Rebelii controlează o mare parte din nord, inclusiv capitala Sanaa.

Milițiile houthi și-au intensificat atacurile împotriva regatului saudit, în ciuda abordării noii administrații americane a președintelui Joe Biden care a decis să-i scoată pe acești rebeli din lista neagră a "organizațiilor teroriste".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău