Arabia Saudită amenință cu represalii dacă SUA va aplica sancțiuni în cazul jurnalistului Jamal Khashoggi

  • 14 Octombrie 2018 19:00
Arabia Saudită amenință cu represalii dacă SUA va aplica sancțiuni în cazul jurnalistului Jamal Khashoggi

Arabia Saudită a amenințat duminică SUA că va riposta cu măsuri și mai dure decât America dacă Washingtonul o va sancționa în urma dispariției jurnalistului și disidentului saudit Jamal Khashoggi, care nu a mai fost văzut din data de 2 octombrie, când a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, a spus duminică agenția națională de stat, scrie Reuters. 

Avertismentul a venit după ce sâmbătă Donald Trump a amenințat Arabia Saudită cu o ”pedeapsă severă” dacă se va dovedi că jurnalistul Khashoggi, un critici proeminent al autorităților saudite, a fost asasinat la ordinul autorităților de la Riad.

”Regatul își declară respingerea totală a oricăror amenințări sau tentative de a-l subima, indiferent dacă aceasta vine prin amenințări cu impunerea de sancțiuni ori prin presiune politică”, a declarat, sub acoperirea anonimatului, un înalt responsabil saudit, citat de agenția oficială SPA.

Regatul afirmă de asemenea că ”va răspunde cu mai mari acțiuni”, iar economia Regatului are un rol influent și vital în economia globală.

Președintele american Donald Trump a avertizat Arabia Saudită că va suporta o ”pedeapsă drastică” dacă se confirmă că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul de la Istanbul. Ulterior, el a precizat că va discuta despre dispariția jurnalistului cu regele saudit Salman. 

Khashoggi, un jurnalist saudit, este un proeminent critic al autorităților saudite și rezident în SUA. El a fost dat dispărut pe 2 octombrie, după o vizită la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad, nu a mai fost văzut de când a intrat în consulatul țării sale la Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o cetățeană turcă, amintește HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău