Aproximativ 30 de agenții și operatori turistici participă la târgul „Winter Travel Fair” de la Moldexpo

  • 04 Noiembrie 2017 12:38
Aproximativ 30 de agenții și operatori turistici participă la târgul „Winter Travel Fair” de la Moldexpo

Aproximativ 30 de agenții și operatori turistici din Moldova, Bulgaria, România și Georgia participă la târgul „Winter Travel Fair”, care este la prima ediție și se desfășoară în perioada 3-5 noiembrie la Centrul Expozițional Moldexpo din Chișinău.

Agențiile și operatorii turistici spun că moldovenii preferă să petreacă Revelionul sau Crăciunul în România și Bulgaria, transmite IPN. Cheltuielile pentru o excursie de Crăciun pe stil nou în România sau în Bulgaria se pot ridica de la 130 la 500 de euro, pentru o persoană. Ofertele includ transportul și un program complet de excursii și distracții. Una din companiile autohtone oferă și tururi în patru orașe europene, pentru a vizita târgurile de Crăciun, iar prețurile pornesc de la 200 de euro.

Vacanța de Bobotează în Israel, pentru șase zile, costă 600 de euro cu ghid inclus. Pentru destinații ca Egipt, Mauritius și Shri Lanka prețurile încep cu 250 de euro, cu zbor din Chișinău. Oferta nu include însă asigurarea medicală și cheltuielile pentru viză.

În Malta, pentru cinci zile într-un hotel de patru stele, costurile se ridică de la 590 la 610 euro, iar pentru un hotel de cinci stele – puțin peste 900 de euro, cu zbor din București. În ofertă nu sunt incluse însă băuturile și nici masa festivă de Revelion, transferul până la București și înapoi, și nici taxa de stațiune. Pentru o plată suplimentară de la 60 la 150 de euro, sunt propuse excursii: turul capitalei Maltei –Valletta, turul Siciliei, insula Gozo.

Ucraina este și ea o destinație solicitată de moldoveni, prețurile încep de la 69 de euro pentru o persoană, fără masa inclusă, pentru un sejur de trei nopți și patru zile. Companiile de turism organizează și excursii prin Republica Moldova care sunt foarte populare, după cum afirmă operatorii.

Agențiile turistice oferă reduceri de la 5% la 30% dacă biletele turistice sunt rezervate în perioada târgului. Pe 4 noiembrie și 5 noiembrie, vizitatorii expoziției vor putea participa la un tur informativ la Cetatea Soroca, la Cosăuți, mănăstirea Curchi, Orheiul Vechi și la crame.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău