Ce spun candidații la BAC, care au susținut proba la disciplina la alegere

  • 18 Iunie 2019 15:01
Ce spun candidații la BAC, care au susținut proba la disciplina la alegere

Aproximativ 15 mii de candidați la bacalaureat au susținut astăzi proba la o disciplină la alegere. Potrivit datelor Ministerului Educației, circa 9000 din elevi au ales geografia, aproape 3000 – chimia, istoria românilor și universală au ales-o 1000 dintre candidați, circa 400 - informatica, aproape 600 – biologia, relatează Radio Chișinău.

Proba de astăzi a fost penultima din sesiunea de bacalaureat, care se va încheia vineri, 21 iunie, când aproximativ 500 de elevi de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba la limba maternă. 

Candidații cu care am discutat azi la Centrul  de bacalaureat din incinta liceului „G. Asachi”, unde au susținut examenul și elevi ai colegiului național de Comerț, consideră că testul a fost destul de accesibile și cred că vor lua note bune:

Un candidat a menționat că a ales geografia, pentru că se orientează mai bine în domeniu. O domnișoară consideră că testele au fost ușoare și toți candidații vor susține examenul.

Referindu-se la perspectivele după susținerea bacalaureatului, tinerii vor să-și  continue studiile la facultate, atât în țară, cât și peste hotare.

Un tânăr care a ales să dea examenul la matematică, este sigur că specialitatea pe care o studiază la colegiu îi va oferi posibilitatea de a-și dezvolta o afacere și de a avea un trai decent acasă, în Moldova:

Da, cred că sa este posibil să dezvolți o afacere aici în Moldova în domeniul turismului, sunt multe puncte turistice, pensiuni!”, a spus el.

Lucrările de bacalaureat vor fi verificate în perioada 4-25 iunie, iar rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 4 iulie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău