Aproximativ 130 de refugiați de pe insula greacă Lesbos vor fi relocați miercuri în Germania

  • 15 Februarie 2021 15:00
Aproximativ 130 de refugiați de pe insula greacă Lesbos vor fi relocați miercuri în Germania

Aproximativ 130 de refugiați vor fi relocați direct în Germania de pe insula greacă Lesbos din Marea Egee, informează luni agenția greacă de presă ANA.

Transferul celor 130 refugiați va fi realizat miercuri cu un zbor charter, care va ateriza în orașul german Hanovra.

Între refugiații relocați se află peste 30 de familii.

Potrivit unor surse citate de ANA, refugiații care vor ajunge în Germania provin în cea mai mare parte din Afganistan, iar câțiva dintre ei din Iran și Irak.

Relocarea survine în contextul acordului dintre cancelarului german Angela Merkel și premierul grec Kyriakos Mitsotakis privind relocarea unui total de 1.553 de refugiați din Grecia în Germania, după distrugerea taberei de migranți Moria. Un total de 333 de refugiați au fost deja relocați în Germania.

Peste 12.000 de oameni trăiau în tabăra Moria, în condiții de suprapopulare, atunci când aceasta a ars aproape în întregime în urma unor tulburări și incendieri, în septembrie anul trecut. Mai multe state din UE s-au oferit ulterior să primească migranți din Grecia, în frunte cu Germania.

Într-un raport publicat luni, organizația umanitară Oxfam (Oxford Committee for Famine Relief) și Consiliul grec pentru refugiați i-au solicitat Uniunii Europene să intensifice redistribuirea refugiaților între țările membre.

Raportul a mai notat între altele că noul centru de pe insula Lesbos, construit după incendiul din tabăra de refugiați Moria, încă nu îndeplinește standardele minime necesare, adăugând că Grecia suportă cea mai mare parte a poverii reprezentate de numărul mare de migranți sosiți în UE.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău