Aprovizionarea cu apă și canalizarea, în atenția experților moldoveni, germani și români

  • 17 Septembrie 2019 16:45
Aprovizionarea cu apă și canalizarea, în atenția experților moldoveni, germani și români

Provocările, soluțiile și politicile din sectorul aprovizionării cu apă și canalizare (AAC) au fost discutate de reprezentanți ai administrației locale și centrale cu experți moldoveni și internaționali din Germania și România.

Discuțiile au avut loc în cadrul conferinței „Proiecte de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare. Experiența obținută și lecții învățate”, care a fost organizată astăzi la Chișinău, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în cadrul evenimentului s-a făcut schimb de experiență și bune practici privind dezvoltarea serviciului de aprovizionare cu apă și canalizare. Totodată că s-a discutat și despre soluțiile tehnice în proiectarea și construcția infrastructurii AAC, inclusiv procesul de instruire a personalului Universității Tehnice din Moldova (UTM) și din cadrul Companiei „Apavital Iași”.

Evenimentul a fost organizat de Asociația întreprinderilor prestatoare de servicii de aprovizionare cu apă și canalizare „Moldova Apa-Canal”, cu suportul proiectului GIZ Moldova „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” și cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău