Aproape un milion de euro de la București pentru reconstrucția scărilor din parcul „Valea Morilor”

  • 17 Mai 2018 13:18
Aproape un milion de euro de la București pentru reconstrucția scărilor din parcul „Valea Morilor”

În anul Centenarului, Primăria Sectorului 1 București acordă aproximativ un milion de euro pentru reconstrucția scării de granit din Parcul Valea Morilor din Chișinău. Un acord de finanțare a fost semnat ieri la București de Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache cu Primarul Interimar al Municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, și Pretorul Sectorului Centru, Pavel Rusu.

În baza acestui acord, Primăria Sectorului 1 București va aloca de la bugetul local suma de 920.000 euro pentru reconstrucția scării de granit. Această scară face  legătura dintre strada Alexe Mateevici, locul în care este ridicat monumentul în memoria interpreților Doina și Ion Aldea-Teodorovici și Lacul din Valea Morilor.

Primarul Sectorului 1 București, Dan Tudorache, a declarat că susține atât strângerea legăturilor culturale pentru păstrarea identității naționale, cât și proiecte esențiale pentru dezvoltarea Basarabiei.

Renovarea Parcului Valea Morilor din Chișinău a început în 2008, fiind curățat lacul, reconstruită aleea din jurul bazinului, iar în 2016 a fost dată în exploatarea scara cascadelor.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău