Aproape toate punctele de trecere a frontierei R.Moldova cu Ucraina vor fi închise. Unde va fi păstrat accesul

  • 12 Martie 2020 18:54
Aproape toate punctele de trecere a frontierei R.Moldova cu Ucraina vor fi închise. Unde va fi păstrat accesul

Ucraina anunță despre intenția de a închide aproape toate punctele de trecere de la frontiera cu R.Moldova. Potrivit agenției INFOTAG, guvernul Ucrainei, în cadrul ședinței de joi, a anunțat închiderea majorității punctelor de control de la frontiera cu țările vecine.

Această măsură de urgență este luată pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus în Ucraina. Conform deciziei guvernului, punctele de control vor fi închise în regim de urgență în cursul zilei de 13 martie și vor fi închise complet până vineri, ora 20.00.

Deputata Radei Supreme a Ucrainei, Victoria Siumar, a menționat că regimul de carantină va fi introdus până la 3 aprilie.

"Vor fi închise majoritatea punctelor de control de la frontiera Ucrainei. Din cele 219 puncte, vor rămâne deschise49, unde sunt amenajate locuri pentru carantină", a spus deputata.

Potrivit listei preliminare, urmează a fi închise aproximativ 50 de puncte de control de la frontiera moldo-ucraineană, inclusiv rutiere, pietonale, feroviare, fluviale, prin Transnistria și spre portul Giurgiulești de pe Dunăre. Astfel, urmează a fi închise temporar li cele mai solicitate puncte de control: Criva-Mamaliga, Otaci-Moghilev-Podolsk, Cosăuți-Iampol, Soroca-Țekinovka, Goianul Nou-Platonovo, Cuciurgan-Pervomaisk, Cuciurgan-Novosavițkaia. Prin aceste puncte, locuitorii Moldovei pleacă spre Cernăuți, Kiev, Vinnița.

Vor rămâne deschise doar punctele de control Palanca-Maiaki-Udobnoe și Tudora-Starokazacie, care leagă R.Moldova cu regiunea Odessa.

Autoritățile de la Chișinău nu au reacționat deocamdată la decizia Ucrainei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău