Aproape toată Anglia, sub restricții severe chiar și după sfârșitul lockdown-ului național

  • 26 Noiembrie 2020 17:25
 Aproape toată Anglia, sub restricții severe chiar și după sfârșitul lockdown-ului național

Marea majoritate a celor 56 milioane de locuitori ai Angliei, inclusiv cei din Londra, vor continua să trăiască sub restricții severe după sfârșitul lockdown-ului național la începutul lunii decembrie, a anunțat joi guvernul britanic, dând detalii despre strategia sa locală contra epidemiei de COVID-19, transmit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

După o lună de lockdown care se încheie la 2 decembrie, Anglia va reveni la restricții impuse la nivel local în funcție de incidența infectărilor, potrivit unui sistem pe trei niveluri de risc.

'Măsurile naționale (de lockdown) au permis inversarea cu succes a curbei' epidemiei, cu o scădere a numărului de infectări și de spitalizări, a declarat ministrul sănătății Matt Hancock, în Camera Comunelor.

'Înțeleg impactul pe care îl vor avea aceste măsuri, dar ele sunt necesare având în vedere amploarea amenințării cu care ne confruntăm', a afirmat el, subliniind că restricțiile locale vor fi mai severe decât cele de dinaintea lockdown-ului, pentru a 'menține virusul sub control'.

Peste tot în Anglia, magazinele cu produse neesențiale vor putea începe să funcționeze din nou, iar școlile vor rămâne deschise. Telemunca este recomandată în toate cazurile.

Însă în zonele plasate în nivelul de alertă cel mai ridicat, precum Birmingham, Manchester, Newcastle, Bristol și Leeds, puburile și restaurantele rămân închise, cu excepția comenzilor de mâncare la pachet și a livrărilor la domiciliu. Întâlnirile între persoane din gospodării diferite vor fi interzise, atât la interior, cât și în spații deschise, exceptând parcurile.

La Londra, la fel în cea mai mare parte a Angliei, riscul este considerat 'ridicat' (nivelul 2): puburile și restaurantele pot servi alcool doar însoțit de mâncare, iar reuniunile între gospodării diferite vor fi limitate la șase persoane în exterior, dar interzise în spații închise.

Doar trei zone au fost plasate în nivelul 'mijlociu' de alertă: Cornwall, insula Wight și insulele Scilly.

O primă evaluare a acestei clasificări va fi făcută la 16 decembrie.

Locuitorilor din zonele cu restricțiile cele mai severe li se va propune o campanie de testare în masă, cu teste rapide.

La începutul săptămânii, guvernul a anunțat un 'armistițiu' pentru Crăciun, autorizând reunirea a cel mult trei familii timp de cinci zile, între 23 și 27 decembrie.

Regatul Unit, unde fiecare regiune își stabilește propria strategie sanitară, este țara cea mai îndoliată din Europa, cu peste 56.500 de decese și 1,5 milioane de cazuri pozitive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău