Aproape 8 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul conflictului în urmă cu aproape un an / ONU

  • 07 Februarie 2023 11:20
Aproape 8 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul conflictului în urmă cu aproape un an / ONU

Aproape 8 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul conflictului în urmă cu aproape un an, a declarat coordonatorul ONU pentru ajutor de urgență, Martin Griffiths, citat Agerpres. Alte 5,3 milioane sunt strămutate în interior, din cauza războiului.

Șeful Oficiului Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare a spus că 17,6 milioane de oameni, sau aproape 40% din populația Ucrainei, au nevoie de asistență umanitară.

Griffiths a adăugat că intenționează să prezinte Planul de Răspuns Umanitar pentru Ucraina din acest an, care necesită aproximativ 3,9 miliarde de dolari, la Geneva la sfârșitul acestei luni. 'Această violență nu dă niciun semn de atenuare', a declarat el.

Peste 7.000 de civili au fost uciși de când Rusia și-a început invazia în Ucraina la 24 februarie 2022, potrivit cifrelor oficiale ONU. 'Bilanțul real este cu siguranță mai mare', potrivit lui Griffiths.

Potrivit agenției ONU pentru refugiați, războiul Rusiei cu Ucraina a dus la cea mai mare deplasare de refugiați de la Al Doilea Război Mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău