Aproape 5000 de locuri în universități vor fi finanțate din bugetul de stat. Cum au fost repartizate acestea

  • 18 Iulie 2019 18:00
Aproape 5000 de locuri în universități vor fi finanțate din bugetul de stat. Cum au fost repartizate acestea

Aproape 5000 de locuri în universități vor fi finanțate din bugetul de stat, potrivit unui proiect de lege privind planul de admitere pentru anul de învățământ 2019-2020, aprobat astăzi de Guvern.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolăescu-Onofrei, a anunțat că numărul locurilor bugetare la studii superioare de licență este la nivelul anului trecut, constituind 4906.

Domeniile care rămân prioritate sunt științele educației, pentru care au fost alocate 25 la sută din numărul total de locuri, inginerie, tehnologii de aplicare, arhitectură – circa 23 de procente, tehnologii informaționale – 12 procente, medicină – 10 procente, științe agricole – 5 procente, etc.

De asemenea, ca și în  anii precedenți, sunt prevăzute facilități pentru candidații din raioanele de est ale țării, pentru candidații din familii social-vulnerabile și cei cu dizabilități.

Liliana Nicolăescu-Onofrei a mai menționat că în acest an fost înregistrate câteva solicitări speciale, în cadrul lor fiind oferite locuri suplimentare la tehnologia panificației, tehnologia produselor de origine alimentară, specialitatea mecatronică, mașini și utilaje agricole.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău