Aproape 450 de migranți au fost salvați în largul coastelor Libiei

  • 20 Februarie 2018 16:18
Aproape 450 de migranți au fost salvați în largul coastelor Libiei

Aproape 450 de migranți au fost salvați luni de Garda de Coastă libiană în două operațiuni distincte în largul coastelor de vest ale Libiei, a anunțat marți Marina libiană, relatează AFP.

După ce au fost alertate, patrulele Gărzii de Coastă, sprijinite de o navă de pescuit, au salvat "324 migranți ilegali, între care 35 de femei și 16 copii", potrivit unui comunicat al Marinei libiene.

"Ei se aflau la bordul a două bărci gonflabile ale căror motoare s-au stricat", se precizează în comunicat. Printre aceștia se numără cetățeni din Ciad, Nigeria, Mali, Libia și Coasta de Fildeș.

Operațiunea de salvare a avut loc la circa 13 kilometri nord de Zuwarah, un oraș de coastă situat în apropierea graniței cu Tunisia și la 100 de kilometri vest de capitala Tripoli.

Într-o altă operațiune, 117 migranți, între care cinci femei și doi copii, au fost salvați în largul orașului Zawiya (45 km vest de Tripoli) și au fost aduși în capitală, a declarat medicul Abdelaziz al-Misrati, membru al organizației umanitare International Medical Corps (IMC). 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău