Aproape 38 de mii de persoane și-au portat numărul

  • 18 Martie 2014 14:27
Aproape 38 de mii de persoane și-au portat numărul

Aproape 38 de mii de utilizatori de telefonie fixă și mobilă și-au tranferat numerele în alte rețele, de la începutul implementării proiectului portabilității numerelor de telefon, în iulie 2013.

Cea mai mare mobilitate s-a înregistrat în cadrul utilizatorilor de telefonie mobilă. Peste 34 de mii de persoane au optat pentru alt furnizor de servicii cu păstrarea numărului déjà existent. 

Obiectivele principale ale proiectului lansat anul trecut, - dezvoltarea concurenței pe piața telefoniei, oferirea serviciilor noi la prețuri accesibile și reducerea diferențelor dintre tarifele pentru apelurile în rețea  și cele din afara - au fost realizate în mare măsură, e explicat într-o conferință de presă directorul Agenției Naționale pentru Reglementarea în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, Ala Baidauz. 

Cele mai multe cereri de transfer la un alt furnzor de servicii cu păstrarea numărului, s-au înregistrat imediat după lansarea proiectului. Aproximativ cinci mii de utilizatori, în special de telefonie mobilă, au optat în luna iulie 2013 să facă un astfel de stransfer.

Acest serviciu  a venit în întâmpinarea utilizatorilor de telefonie mobilă, care acum vorbesc mai mult pentru aceeași bani. 

Potrivit datelor ANRCETI în prezent în Republica Moldova există aproximativ 4 milioane de utilizatori de telefonie mobilă și 1 milion 200 de mii de cea fixă. Implementarea proiectului portabilității numerelor a costat aproximativ 3 milioane de euro, cheltueli suportate de operatorii de telefonie, dar și de o companie administrator de baze de date din Lituania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău