Apple intenționează să majoreze cu 30% producția de iPhone în primul semestru din 2021 (Nikkei)

  • 15 Decembrie 2020 09:58
Apple intenționează să majoreze cu 30% producția de iPhone în primul semestru din 2021 (Nikkei)

Grupul american Apple Inc intenționează să producă 96 de milioane de telefoane iPhone în primul semestru din 2021, ceea ce ar însemna o creștere de 30% comparativ cu perioada similară a acestui an, după ce cererea pentru primul său telefon 5G a crescut exploziv, informează un articol publicat marți în cotidianul Nikkei, scrie Agerpres.

Potrivit surselor citate de cotidianul japonez, Apple ar fi cerut furnizorilor săi să îi producă între 95 și 96 de milioane de telefoane iPhne, inclusiv modele din ultima generație iPhone 12 precum și versiunile mai vechi iPhone 11 și SE, chiar dacă lipsa de componente cheie ar putea pune în pericol atingerea acestei ținte.

O cifră de 96 de milioane de telefoane în primul semestru sugerează că Apple are intenția de a produce până la 230 de milioane de telefoane pe întreaga perioadă a anului 2021, incluzând atât modele vechi cât și noi, susțin sursele. Aceasta ar însemna o creștere de 20% comparativ cu 2019, însă este posibil ca această țintă să fie revizuită și modificată în mod regulat ca răspuns la modificările survenite în cererea consumatorilor, au adăugat sursele citate de Nikkei.

"Cifrele de producție planificate pentru următoarele trimestre au fost decise iar perspectivele arată bine. Cererea pentru iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max este peste ceea ce estimam, în timp ce cererea pentru iPhone 12 este în linie cu estimările iar în cazul iPhone 12 mini este ușor sub așteptări", a declarat un director de la un important furnizor al Apple.

În 2018 și 2019, Apple a înregistrat doi ani consecutivi de scădere a vânzărilor de smartphone-uri, însă în primele nouă luni ale acestui an grupul american a livrat aproximativ 116 milioane iPhones, o scădere de doar 1% în ritm anual, arată datele firmei de cercetare de piață IDC.

Comenzile solide pentru producția de telefoane iPhone făcute de Apple vin într-un moment în care industria de smartphone-uri se confruntă cu două mari provocări: o lipsă de componente și o concurență acerbă pentru cota de piață a producătorului chinez Huawei. Producătorii de smartphone-uri sunt într-o cursă pentru a-și asigura suficiente componente importante, în special semiconductori și display-uri, care au nevoie de mai multe luni pentru a fi produse, în așteptarea unei creșteri explozive a cererii consumatorilor după pandemie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău