Apicultori din R.Moldova vor primi stupi verticali în cadrul unui proiect USAID

  • 10 Aprilie 2019 16:36
Apicultori din R.Moldova vor primi stupi verticali în cadrul unui proiect USAID

Un număr de 20 de apicultori din diferite raioane ale țării vor beneficia de câte 80 de stupi verticali, acordați de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM). Beneficiarii au fost selectați de Asociația Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM), informează MOLDPRES.

Cei 20 de apicultori au fost selectați dintr-un număr de 60 de aplicanți. Dosarele au fost evaluate de un grup de profesioniști, iar fiecare apicultor selectat a fost vizitat pentru a confirma informația inclusă în aplicație. 

Stupii verticali au demonstrat că sunt mai eficienți în exploatare, ceea ce le permite apicultorilor sa-și extindă activitatea prin creșterea numărului de familii de albini, a cantității și calității mierii.

În anul 2018, proiectul USAID/APM prin intermediul ANARM a distribuit 2400 de stupi verticali la 30 de apicultori. Totodată, peste 800 de apicultori au fost instruiți în gestionarea familiilor de albini în stupi verticali.

În prezent, în Republica Moldova activează circa 6 000 de apicultori care gestionează peste 230 mii de familii de albini.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău