Apelul polițiștilor către părinții a căror copii merg să colinde. Recomandările acestora pentru perioada Crăciunului pe stil vechi

  • 07 Ianuarie 2020 13:50
Apelul polițiștilor către părinții a căror copii merg să colinde. Recomandările acestora pentru perioada Crăciunului pe stil vechi Publika

Polițiștii atenționează cetățenii să manifeste prudență sporită în perioada Crăciunului și să respecte regulile generale de siguranță. Ei fac apel în special la părinți să aibă grijă de copiii lor care merg să colinde în această perioadă.

Polițiștii îndeamnă părinții să știe cu cine merg copii la colindat și să meargă în grupuri, pentru a fi în siguranță.

Nici regulile de siguranță rutieră nu trebuie uitate, astfel copii trebuie să traverseze strada numai după ce s-au asigurat, pe marcajul destinat pietonilor sau în dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni” și numai la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

Copiii ar trebui să poarte vestimentație exterioară de culoare deschisă sau cu elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili și în condiții de ceață sau întuneric.

 Poliția le cere părinților să nu le ofere copiilor sume mari de bani sau telefoane mobile, atunci când merg la colindat și să le spună copiilor să nu se laude persoanelor necunoscute cu bunurile pe care le au asupra lor atunci când merg la colindat.

Și cei maturi ar trebui să fie atenți atunci când colindătorii le pășesc pragul. Pentru a deveni victime ale colindătorilor falși, necunoscuții trebuie primiți doar în ușa casei sau a apartamentului.

Cetățenii sunt îndemnați să nu lăsați ușile apartamentelor sau porțile caselor deschise și să nu expună la vedere obiecte de valoare sau sume mari de bani.

În cazul în care sunt martori sau victime a unui incident, polițiștii roagă cetățenii să rețină cât mai multe semnalmente ale celor implicați și să anunțe Poliția la numărul 112.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
-4,76
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Fri
-2
Sat
-0
Sun
0
Mon
0
Tue
2
Arhivă Radio Chișinău