Apelul Poliției în contextul protestelor anunțate pentru astăzi

  • 16 Iulie 2020 09:09
Apelul Poliției în contextul protestelor anunțate pentru astăzi

Poliția anunță că pentru astăzi, 16 iulie, în centrul capitalei este prevăzută desfășurarea concomitentă a trei evenimente publice, sub formă de acțiuni de protest. Oamenii legii îndeamnă la respectarea restricțiilor impuse pentru a evita răspândirea virusului COVID-19, altercațiile dintre participanți, precum și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, transmite IPN.

Conform hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic este admisă doar cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului. Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.

„În contextul în care organizatorii au anunțat prezența unui număr mare de persoane, precizăm că acest lucru reprezintă o încălcare a prevederilor hotărârii vizate, fapt ce constituie un pericol pentru sănătatea publică, respectiv și temei pentru răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate”, menționează Inspectoratul General al Poliției într-un comunicat de presă.

Pentru siguranța participanților și buna desfășurare a evenimentelor, poliția solicită atât participanților la proteste, cât și cetățenilor – pietoni și conducători auto – să manifeste înțelegere față de măsurile de ordine și siguranță publică și să respecte legea.

Poliția îndemnăm locuitorii capitalei ca joi, în intervalul orelor 09.00 și 17.00, să evite deplasarea cu unitățile de transport pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor S. Lazo și V. Pârcălab.

Printre declarațiile prealabile publicate pe pagina intruniri.chisinau.md este și cea a grupului de inițiativă „Forța Veteranilor”, care planifică în fața Parlamentului o acțiune de protest „față de inactivitatea Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova în aprobarea cerințelor sociale ale veteranilor de război”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău