Apelul ONU pentru „ajutor financiar masiv” pentru Pakistan după inundațiile „de neimaginat”: „Nu este o chestiune de generozitate, ci de dreptate”

  • 11 Septembrie 2022 16:30
Apelul ONU pentru „ajutor financiar masiv” pentru Pakistan după inundațiile „de neimaginat”: „Nu este o chestiune de generozitate, ci de dreptate”

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, face apel la oferirea de ”ajutor financiar masiv” Pakistanului în contextul inundațiilor ”de neimaginat” care au ucis cel puțin 1.391 de persoane și au perturbat viețile a aproximativ 33 de milioane de oameni, relatează The Guardian.

”Este dificil să nu te simți profund emoționat să auzi descrieri atât de detaliate ale tragediei”, a spus Guterres, după aterizarea în Sindh, potrivit unui videoclip difuzat de biroul premierului pakistanez Shehbaz Sharif.

”Pakistanul are nevoie de sprijin financiar masiv. Aceasta nu este o chestiune de generozitate; este o chestiune de dreptate”, a subliniat el.

Guterres a vizitat mai multe regiuni din Pakistan devastate de inundații în cadrul unei excursii de două zile menite să crească gradul de conștientizare cu privire la dezastrul din țară.

Un videoclip difuzat de ministrul Informației, Marriyum Aurangzeb, l-a arătat pe Guterres așezat lângă Sharif, în timp ce privea zonele afectate de inundații de la fereastra unui avion.

”De neimaginat, a spus Guterres, privind daunele produse.

Guterres a spus, sâmbătă, că lumea trebuie să înțeleagă impactul schimbărilor climatice asupra țărilor cu venituri mici.

”Omenirea a purtat război cu natura, iar natura răspunde”, a mai spus el.

”Natura lovește înapoi în Sindh, dar nu Sindh a produs emisiile de gaze cu efect de seră care au accelerat schimbările climatice atât de drastic. Există o situație foarte nedreaptă în raport cu nivelul distrugerii”, a conchis șeful ONU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău