Apelul ministrului Justiției, Olesea Stamate, către cetățeni referitor la candidații care pretind la funcția de procuror general

  • 26 Octombrie 2019 19:20
Apelul ministrului Justiției, Olesea Stamate, către cetățeni referitor la candidații care pretind la funcția de procuror general

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a lansat ieri, 25 octombrie, un apel către cetățeni referitor la candidații care pretind la funcția de procuror general.

„În contextul demarării procedurii de preselecție a procurorului general, facem apel către cetățenii acestei țări, reprezentanții societății civile, și toți cei care nu sunt indiferenți față de soarta justiției, să ofere informații despre candidații admiți la proba interviului. Dacă dispuneți de informație relevantă vizavi de candidați, care ar putea fi folosită de comisia de evaluare, le puteți expedia, până la data de 29 octombrie, la adresa: [email protected]”, se arată în comunicatul postat de Olesea Stamate pe Facebook. 

Amintim că Ministerul Justiției a anunțat că din cei 20 de candidați care au aplicat pentru funcția de procuror general, 16 au fost admiși la concurs.

Este vorba de Vladimir Adam, Tudor Andronic, Eduard Bulat, Ruslan Cașu, Oleg Crîșmaru, Ștefan Gligor, Vladislav Gribincea, Maxim Gropa, Anatolie Istrate, Vsevolod Ivanov, Gheorghe Malic, Serghei Perju, Ruslan Popov, Alexandru Rața, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo. 

Potrivit Ministerului Justiției, proba de interviu se va desfășura în două etape, prin participarea a câte opt candidați, la data de 28 și, respectiv, 29 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,66 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău